Home UWC koledži UWC Atlantic College

UWC Atlantic College

lokacija: St. Donat's, Wales, Velika Britanija
profil učenika: 350 učenika, 16-19 godina
osnovan: 1962. godine

Uvod

UWC Atlantic College začetnik je UWC pokreta. Osnovan je 1962. godine, a smješten je u i oko dvorca St. Donat's na južnoj obali Walesa, ponad bristolskog zaljeva.

Kampus i sadržaji

U samom dvorcu St. Donat's nalaze se učionice, blagovaonica, dvorana za priredbe i knjižnica s više od 25 000 naslova na raznim jezicima. Na kampusu se nalaze i suvremene zgrade za smještaj učenika, dobro opremljeni laboratorij za prirodne znanosti, informatički i glazbeni kabinet, kazališna dvorana, društveni centar te neovisni umjetnički centar.

Od 1970-ih godina UWC Atlantic College bio je prva škola u svijetu koja je prihvatila program međunarodne mature International Baccalaureate Diploma, koji se uz pomoć ovog koledža i razvio. Od tada do danas koledž aktivno sudjeluje u daljnjem razvoju IB nastavnog programa. Profesori ovog koledža bili su prvi koji su predavali predmete kao što su: ekološki sustavi, politička misao, religije svijeta te studiji mira i sukoba.

Izvan učionice

U svim UWC koledžima rad u zajednici dio je sustava vrijednosti, a učenici u UWC Atlantic College imaju nekoliko jedinstvenih mogućnosti pomaganja drugima i učenja o sebi. Zbog smještaja koledža na samoj obali učenici se mogu osposobiti za punopravno članstvo u priobalnim spasilačkim službama (Lifeguards i Royal National Lifeboat Institution – RNLI) ili sudjelovati u promatranju i praćenju morskog okoliša. Na kampusu se nalazi RNLI stanica, a učenici i nastavnici dio su 24-satnog sustava priobalne službe spašavanja u lokalnom području. Na kampusu se nalazi i centar za aktivnosti na otvorenom, u kojem učenici svake godine zahtjevnim vještinama podučavaju više od 3000 posjetitelja s posebnim potrebama.

Uz rad u zajednici učenici se bave širokim spektrom izvannastavnih aktivnosti, sudjeluju u predavanjima i debatama koje im pomažu u razvoju živog, kritičkog i informiranog duha.

Koncerti, nacionalne kulturne večeri, gostujući predavači i studentske debate o međunarodnim problemima obogaćuju iskustva i zrcale mnoštvo različitih kultura zastupljenih u koledžu.

www.atlanticcollege.org